søndag 6. november 2011

Sandefjord

Tredve dager i Sandefjord
Vigdis Hjort

Cappelen Damm 2011
Spilletid 7 timer 21 minutter
Lest av Ingrid Vollan

Dramatikeren Tordis kjører i fylla, kræsjer- bare bittelitt- blir anmeldt, avhørt, dømt- og i tilleg til bot og tap av førerretten, havner hun i fengsel. Tredve dager hos kriminalomsorgen i Sandefjord. Det blir litt av en overgang, og en tatt-på-kornet-studie av hvordan man tilpasser seg. Hun observerer de andre og justerer seg inn slik at hun blir mest mulig usynlig; på den måten blir de tredve dagene sannsynligvis enklere å komme seg gjennom. Fra å være en tilsynelatende vellykket kultursnobb- hun sier det selv- ser hun nå Hotell Cæsar på tv, strikker lommetøfler og leser Se&hør sammen med en brokete forsamlig innsatte og ansatte.
Ei pussig lita bok, med frekke kommentarer, morsomme scener, gjentakelser, repetisjoner og hakk i plata; sånn dagene muligens er i et åpent fengsel, hva vet vel jeg om den slags?

Svært godt lest! Morsomt hørt- sannsynligvis hadde den vært mye kjedeligere om jeg skulle lest den selv..

Boka har jeg betimelig nok hørt mens jeg malte en murvegg. Med maling fra Jotun. Jotun ble glunnlagt i 1926 av Odd Gleditsch, og har sitt hovedkontor i Sandefjord. I 2010 omsatte selskapet for 13 452 millioner, de har 7800 ansatte hvorav omkring tusen i Norge, resten er spredd rundt i 38 fabrikker i 24 land.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺