fredag 29. juli 2011

Det usynlige fjellet


Carolina De Robertis


Schibsted Forlag, 2010
453 sider

Det usynlige fjellet har ALT! Og akkurat defor blir det så veldig vanskelig å skrive noe om den...  Kort fortalt er dette livshistorien til tre sterke kvinner. Den første er Pajarita, Lille fugl. Moren hennes dør i barsel, faren vil derfor ikke vite av henne og da hun forsvinner, er han sannsynligvis bare lettet. Så skjer underet; jenta blir likevel funnet, i toppen av et høyt tre, spill levende. Hvordan kom hun seg dit? Hvordan hadde hun overlevd? Det er vel dét hele romanen handler om; hvordan kom hun seg dit? Hvordan kommer man seg videre? Hvordan kan man overleve- og leve med det som skjedde? 
De tre kvinnene, Pajarita, dattera hennes Eva og til slutt barnebarnet/ dattera Salomé har helt forskjellige liv, og likevel har de dem samme bakgrunnen og historien med seg. Bokelskerinnen har skrevet en fremragende omtale av boka, og i stedet for at jeg skal gjenta det hun skriver, kan dere klikke på lenka.
Boka er lånt på biblioteket, men er en av de jeg etterhvert kommer til å kjøpe for å ha i hylla :)
Et lite tips til slutt: Ikke legg fra deg boka da du har lest den ferdig; Snu boka og les litt av begynnelsen én gang til... 

" Da Salomé til slutt skrev til datteren sin- som på det tidspunktet var en ung kvinne, en fremmed tusener av mil borte- skrev hun alt som blir borte, forblir et eller annet sted, som om fysikken kunne skru tiden tilbake og redde dem begge. Det var en setning hun hadde lært på skolen: Energi går aldri tapt, energi kan aldri skapes. Ingenting blirmhelt borte. Mennesker er også energi, og når du ikke kan se dem, hae de bare endret oppholdssted eller endret form eller av og til begge deler. Unntaket er svarte hull, somoppsluker alt uten å levne det minste spor, men Salomé lot pennen løpe som om slikt ikke eksisterte."
(Aller første avsnitt) 

1 kommentar:

  1. Det slår meg at alle omtaler jeg har lest av boken har skrytt uhemmet av det og trykt den til sitt bryst... Den er blitt en favoritt hos de som har lest den. Eg skjønner jo at denne boken MÅ jeg lese!!!.

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺