søndag 13. februar 2011

Kansellert!

Mange bokbloggere lager lister. Over de beste bøkene (selvfølgelig!)- gjerne oppdelt i ulike kategorier; beste krim, beste norske, beste fantasy... de som huskes best, de som leses- you name it!
Her er mi liste over bøker jeg faktisk ikke har lest, med begrunnelse...

  • Sagaen om Isfolket- ble aldri lest fordi da jeg var i "rett alder", var jeg litt for alternativ...! Husmorporno var absolutt ikke noe for meg og mine likesinnede. Nå har vel toget strengt tatt gått, eller?
  • Millenium- ble litt skremt da disse fikk så enorm oppmerksomhet. Skulle bare vente litt, for å la det roe seg litt, men så fikk jeg høre fraen som i hele sitt voksne liv ikke hadde lest ei eneste skjønnlitterær bok av egen fri vilje, at "Åhh- de må du lese! De er kjempebra!" Det avgjorde saken for min del, men den første filmen skal visst ligge her et sted, så kanskje vi ser den en gang, bare som en liten test?
  • Harry Potter- herre min! Dette er flaut! Har bestandig tenkt at dette må være bøker for meg og jeg vet rett og slett ikke hvorfor det aldri har blitt noe av. Akkurat nå kom jeg fram til at hvis jeg knekker en for en gang; da skal jeg lese om Harry & gjengen. Fra A til Å. Det er et løfte!
Forresten er det en del andre ting jeg aldri har gjort, som nok er forholdsvis vanlig; Blant anna har jeg aldri hatt slalomski på bena (har tatt skiheis opp og kjørt ned bakken, men det var med langrennski, så det teller ikke.), aldri vært i "Syden", dvs. Sør-Europa eller på sykkeltur i Danmark (mellomlanda på Kastrup da vi skulle til Kenya en gang i forrige århundre. Noen som kan gjette hva jeg kjøpte der!? Nøkkelring med en stilisert elgokse.)

Det blir opp til hver enkelt å vurdere hva som er mest graverende, og om det går an å komme fra dette med et bittelite snev av ære i behold. Jeg håper det beste, og gjør så godt jeg kan :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺