lørdag 1. januar 2011

Jorda rundt på 365 dager

Først tenkte jeg dette bokprosjektet bare skulle være ei egen side på "tenkt og hendt"-bloggen, men jeg skjønte fort at dét kom til å bli alt for uoversiktelig. Derfor; en egen leseblogg!

Hvorfor leser man? Hva bestemmer hva man leser? Hva avgjør om man liker eller misliker ei bok? Jeg har opp igjennom lest mye, fra jeg var med i Bokklubbens Barn, via skolebiblioteket, tegneserier, folkebiblioteket, paperbacks og netthandel.. Hittil har jeg for det meste lest etter "innfallsmetoden", men i det siste har jeg prøvd å finne fram til bokanmeldere som har gitt gode kritikker av bøker jeg sjøl har likt. På den måten håper jeg at det skal bli færre bomskudd.. Jeg synes nemlig det er vanskelig å legge fra meg ei bok jeg har "hatt trua på"; synes hele tida jeg må lese litt til- og litt til, for det kan jo være at juvelene ligger litt lenger bak i boka! Samtidig vet vi jo at verden er full av virkelig gode bøker, og da er det jo bortkasta tid å lese de man av en eller anna grunn ikke kommer skikkelig inn i.

I 2011 har jeg altså lyst til å prøve meg på et leseprosjekt, å lese meg
jorda rundt på 365 dager!

Jeg har jo grodd ganske godt fast oppi skogen her, så kanskje dette kan være en måte å utvide horisonten på? Å lese meg rundt i verden? Da tenker jeg sjølsagt ikke på reisehåndbøker..! Nå har jeg ikke funnet på dette sjøl,da- andre har gjort det før meg, og jeg synes det virker morsomt! Etterhvert som jeg leser, skal jeg prøve å skrive litt om bøkene her. Mest for at jeg sjøl skal huske de forskjellige bøkene, men kanskje andre kan få noen tips også? Vi får sjå åssen det går- og jeg tar gjerne i mot tips om gode leseopplevelser!

1 kommentar:

  1. Kult prosjekt!
    Skal du innom India, kan jeg anbefale "Balansekunst" og "Shantaram".
    I Afrika må du få med deg Damenes detektivbyrå av McCall Smith.
    Lykke til på ferden!

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺