tirsdag 20. september 2016

Livet, til det betre, av Anna Gavalda

Anna Gavalda er en forfatter jeg har satt stor pris på, og da jeg oppdaget denne lille saken på nettsidene til Lydbokforlaget tidligere i høst, tenkte jeg
"Åååhh! En ny en fra henne! Den må jeg høre!"
- Og ut fra forsidebildet, trakk jeg den konklusjon at den antakelig måtte handle om tre menneskeskjebner som tangerer hverandre/ alternativt flettes sammen med hverandre i Paris. Litt sånn a´la "Saman er ein mindre aleine"- som jeg elsker!

Hmmm... Igjen kan vi slå fast at jeg gjerne kan ta meg tid til å lese både vaskeseddel og andre omtaler før jeg kaster meg over ei ny bok- og dermed få et realistisk inntrykk av hva jeg har i vente. Ikke sånn å forstå at jeg ble skuffet, slett ikke. Bare litt forundra over at de tre historiene så vidt jeg kunne forstå ikke hadde andre fellesnevnere enn at de handler om unge mennesker som etter relativt tilfeldige møter med andre mennesker, endrer retning og får et bedre, for dem riktigere liv.
Historiene er fornøyelige, søte, sjarmerende og av og til på grensa til rørende. Fortellingene er ikke like engasjerende som "Saman er ein mindre aleine", men jeg likte dem godt nok til at jeg kan anbefale dem som lett underholdning når man ønsker seg noe optimistisk og lettfordøyelig. De tre oppleserne er dyktige og gir akkurat passe liv og nerve til de ulike personlighetene.

Spilletid 10:15/ 441 sider.
Oversatt av Tove Bakke.
Lest av Silje Breivik, Anderz Eide og Silje Storstein.
Lydfil kjøpt selv.

Andre som har lest/ hørt boka og blogget om den er Tine og Kleppanrova.

 Klaget ikke jeg som satt her og hørte på lydbok mens jeg venta på reinsdyra som ikke kom ;o)

6 kommentarer:

 1. Heisann- der var du igjen jo!
  Du må nok venne deg til å lese litt mer om bøkene før du bestemmer deg for å lese dem, men det var jo bra at du tross alt ikke ble skuffet da :)
  Har ikke lest noe av denne forfatteren, men forstår jeg deg rett så er "Saman er..." den beste? Lurer på om den kan være filmet?

  Fortsatt fin høst til deg!

  Mvh M.(som i Maria)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei sjøl!
   Anbefaler varmt og hjertlig "Saman er ein mindre aleine" som en glimrende lese-/ lytteopplevelse. Lydbok-utgava er rett og slett nydelig!
   (Filmen når ikke boka til knærne engang, så vet du det ;o) )

   Slett
 2. Enig med deg at dette var en bok som nærmet seg "sammen er.. og den hadde nærve synes jeg. Ang. filmen sammen er vi var den egentlig litt skuffende. Takk for link og ha en fortsatt flott jakt i dette fantastiske høstværet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du var nok hakket mer entusiastisk enn meg i forhold til denne, men underholdende, DET er den!
   Ha en fin høst du også- selv om det kanskje blir mer "ved din lest" enn på pist :)

   Slett
 3. Heldige du som kan sitte på en stein og vente på at dyrene kommer tuslende, det så utrolig fint ut. Takk for linking, som du kanskje leste ergret jeg også meg litt over den tredelingen som ikke ble flettet sammen, men enda verre var det at jeg allerede hadde lest Billie :) Bedre lykke neste gang, jeg må også bli flinkere å sjekke ut bøker før jeg hiver meg rundt.

  SvarSlett
 4. Nå etterpå ser jeg jo at forlaget/ forlagene opplyser at Billie er "den samme gamle", men det hadde jeg ikke fått med meg. Lurte litt på om det kunne være en fortsettelse, men j hadde uansett ikke lest/ hørt den enda, så for meg gjorde det ingenting fra eller til, egentlig. Men litt rart er det jo...
  Reinsjakt, høst og fjell er absolutt noe av det beste over har å by på! Vi har tåke og regn i dag, så da blir det litt te, julekake (!) lesing og blogging i stedet. Det er ikke fullgæli det heller ;o)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺