torsdag 22. september 2016

Gunnhild! Kan du høre meg?

Du skravler og skravler, men nå er det slutt! Jeg har prøvd gang på gang, å være overbærende, forstå hvor og hva du vil, men ærlig talt: nå gidder jeg ikke mer! Det er slutt, jeg slår opp- og denne gangen er det for godt. Uansett hva andre måtte finne på å si om deg og prosjektene dine, at jammen hun er jo så morsom, kreativ og stilsikker- jeg skal aldri, aldri, aldri mer kaste bort tid på å lese det du skriver. Før jeg går i den fella nok en gang, skal jeg heller gå opp i løa og finne noen gamle falma g halvmugne Vi menn fra begynnelsen av åttitallet. Der kan det i det minste være håp om å finne noe å trekke på smilebåndet av, i motsetning til det du presterer; fullstendig meningsløst pjatt uten budskap eller engasjement. Jeg har gitt deg mange sjanser, men du bare kjører på med det samme intetsigende gnålet, helt uten vilje eller evne til å ta tak i de emnene som er viktig- det er ikke nok at du i ørsmå, korte linjer glimter til med en og annen fiffig vri som gjør at man så vidt kan merke ei svak rykning i det ene øyebrynet. Det må være en viss substans, og denne gangen har du virkelig overgått deg selv i mangel på sådann. Disse drømmeriene dine er ikke på noen måte oppsiktsvekkende, fornøyelige, spennende eller interessante. Jeg kan med hånda på hjertet si at mine egne nattlige drømmer er langt mer intrikate fantasier enn det du har klart å få ned på papir.
Forresten: ettersom så mange andre ser ut til å digge deg, er det mulig jeg burde ty til klisjeen om at det ikke er deg det er noe galt med, at det derimot er meg, at vi ikke passe sammen eller noe annet visvas. Det spiller uansett ingen rolle. Jeg slår opp, og dette er virkelig siste gang. 
Finito. The end. Slutt.

Mvh Berit.

PS. Hjorten har ikke hover, men klover.

Jeg kunne gitt deg kred for et flott forsidebildet, men det er det vel antagelig noen andre som har stått for, så den rosen ville uansett gått til noen andre.

Draumeskrivar
Noveller
Gunnhild Øyehaug
Kolon forlag, 2016
eBokBib

Innlegg fra iPad, vær overbærende med korrektur og redigering!

13 kommentarer:

 1. Hehe....er ikke du bare helt herlig så vet jeg ikke! Dette må være en av de beste slaktene jeg noen gang har lest! Jeg har kun lest Undis Brekke og jeg måtte bla meg tilbake inne på bokelskere for å se hvordan jeg likte den, stod til en 4 så ikke så aller verst. Ser at flere liker denne, selv har jeg den på lur og kommer nok til å ha denne omtalen i bakhodet når jeg leser den tenker jeg. Tusen takk for at du gav meg en god latter denne formiddagen! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. En god latter forlenger livet, men det er likevel for kort til at man kan bruke tid på bøker som ikke står til forventningene/ forhåpningene. Sånn er det bare med den saken.

   Slett
 2. Nå lo jeg høyt! I feel you, Sis, som dem sier over there. Det er forferdelig frustrerende å få så lite ut av noe alle andre roser seg ihjel av.

  Angående akkurat denne forfatteren har jeg forsøkt å lytte til Vente, blinke mer enn en håndfull ganger. Det nytter bare ikke. Jeg sovner hver bidige gang, selv om jeg om så deltar i hundre meter sprint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Herre gud! Ikke minn meg på vente blinke! Jeg har faktisk hørt lydboka, fra ende til annen. Jeg ventet og ventet, men det kom liksom aldri noe blink eller lysglimt der heller. Jeg har slått opp. For godt!

   Slett
 3. Jeg ble heller ikke toppers begeistret for denne Berit. Holder på å skal skrive en omtale av den i et samtaleinnlegg. Hun skal ha kred for å skrive godt, og noe liker jeg, men mye er så som så..
  Men Undis Brekke likte jeg ganske godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ps.. hun har ikke fått ell verden gode kritikker for denne novellesamlingen heller, altså.. så du trenger ikke føle deg så ensom.. Hvor skryter alle den opp i sky?

   Slett
  2. Mulig du har rett. Eller du har helt sikkert rett. Noe bra, men ikke nok til at det er verdt å bruke tid på, og det er kanskje de andre bøkene hennes som har fått mest skryt? Jeg har ikke forska så mye mer i saken. Ferdig med både Gunnhild og forfatterskapet. I hvert fall til noen overbeviser meg om at hun har noe helt essensielt og nytt og kommme med. Så forresten at "Intelektuell humor" sto i en anmeldelse, så da er det vel mulig jeg mangler både intelekt og humor. Takke meg til...

   Slett
 4. Bra skrevet. Forsøkte meg på Vente, Blinke en gang, det ble noen sider og rett tilbake til biblioteket med boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da gjorde du rett! Såå mye annet å bruke tid og energi på!

   Slett
 5. Jeg elsker elsker elsker både Vente, Blinke og Undis Brekke, og likte deler av denne (har ikke lest ferdig enda) - men må innrømme at det kan bli litt vel makabert noen ganger. Fantastisk innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss! Vi har funnet en Gunnhild-fan! Det er deg vel unt, og hvis det skulle komme noe mer fra henne i denne retningen, sender jeg det bare videre til deg ;o)

   Slett
 6. Herlig! Jeg klarte å lese hele tiraden din uten å senke blikket for å se hva du skrev om, priceless! Har hørt forfatteren "live" fortelle om hennes forrige bok, men den fenget ikke nok til at jeg gadd lese den. Styrer selvfølgelig også unna denne, det er så mye bra å velge blant. Takk for hjelpen, og riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo du, den advarselen og hjelpa gir jeg gjerne!
   Vi har rett og slett ikke tid å kaste bort på bøker som i beste fall ender opp sånn omtrent midt på treet. Vi jakter ikke på noe dårligere enn terningkast fem ;o)

   Slett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺