onsdag 16. juli 2014

Marie-Antoinette og stafettispinnen

Hvis folket ikke har brød, kan de vel bare spise kaker?! Den franske revolusjonen var godt i gang, folk led, det var matmangel og dronning Marie Antoinette har urettmessig blitt kredittert som opphavskvinne for sitatet. Den som virkelig sa disse velvalgte ord, var derimot den spanske prinsesse Marie Thérèsa som var gift med selve Solkongen, kong Ludvig 14, omtrent hundre år tidligere. De hadde trulig samme distanse til Hvermannsen, og var antagelig like lite opplyste. Arme mennesker.

Brød og sirkus- vi får aldri nok.
Jeg velger jordbær framfor brød
kroneis istedet for sirkus.
Til nød brød med jordbær
Aller helst vaniljeis med rørte jordbær
Jeg har både ismaskin og jordbæråker
Jeg klarer meg sjøl-
og har en egen dessert- og kakemage.

Når sant skal siers, er ikke den jordbæråkeren mye å bli fet av, i dag kunne jeg plukke seks mellomstore, men over middels gode bær. Det er fortsatt en god del kart, men det gjenstår å sjå om de modnes eller mugner- det er ikke lett å være småbruker! Jeg ser mye lysere på blåbærsesongen: noen dager med sol og varme nå, så blir det perfekt! Da må vi kjøpe vaniljesaus, og det er Tine sin som er best. Uten tvil. Men så blir det vel noen blåbærmuffins til kakemagen, tenker jeg, og da er det snart ikke nødvendig å være professor eller ernæringsekspert for å skjønne at jeg må snøre på meg fjellskoa at! Eller pumpe luft i sykkeldekkene, jeg vil jo helst ikke trille av eller fra  meg sjøl!

Over halve juli har gått, og jeg har ikke skrevet ett ærlig blogginnlegg om bøker eller lesing så langt. For hver dag som går, blir terskelen verre å klarte over. Jeg har forresten ikke lest så innmari mye. Dagene går med til utesommerting og nettene er fortsatt så korte at om man bare sitter ute på trappa for å høre og lokke på uglene ei lita stund (de våkner til liv ved midnatt...), så vips! Begynner det å lysne og man kan slett ikke legge seg for å lese, man må i all anstendighet sove!!

God natt ;o)

Forresten; jeg hørte litt på lydbok da jeg var ute med hundene i dag, og der ble leirskole nevnt. Er campingferie en slags leirskole for familier/ voksne? Er campingvogn harry? Er telt for sprekinger? Hva med bobil- er det for viderekommende campister? Er campister egentlig et ord? Hva med...
Nok nå. Trøtt nå. Hvis jeg rasker på, kan det hende jeg rekker å sovne før uglene setter i gang, og jeg bare MÅ ut for å lytte... Kanskje...
Følg med: Helene på Bokloftet tar straks over stafettispinnen ;o)

1 kommentar:

  1. Jeg synes de to Mariene er inne på noe :) Vel, vel, sånn kan vi spøke vi som har magen full av kake og andre godsaker. Gleder meg til å komme hjem å se hvor mye solbær pappa har plukket av buskene mine, kanskje det blir litt matauk på meg også i år :)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺