søndag 6. juli 2014

Halmstrå, redningsvest og svømmetrening

Jeg har nevnt det før. Når man går i fjellet rekker man å tenke lange tanker. Og man rekker å finne forbindelser og assosiasjoner som kan føre en traver omtrent herfra til månen. Ikke sånne hverdagslige tanker om klesvask og handlelister, men man kan for eksempel spørre seg om det kanskje, muligens kan hende er en sammenheng mellom ens manglende svømmeferdigheter og kjærlighet til fjellet. Jeg trur det kan være noe der.
Om vinteren er man (eller man BØR i det minste være...!) forberedt på at man kan måtte søke ly og grave seg ned. Livbøyer og svømmetrening blir knapt nok halmstrå hvis været virkelig slår til.
Sommerstid er heller ikke svømmetrening eller livbøyer det man først og fremst tenker på, der man går rundt, flere hunder meter- kanskje flere tusen, til og med- over havet. Tørrere kan det på en måte ikke bli? Hva skal man med armringer eller livbøye da, liksom? Nei, gi meg heller en fallskjerm da, i det minste. Den kunne jo vært et halmstrå å klamre seg fast til når det blæs som verst på toppan, og galskapen får rå.

Ellers tar jeg ikke bekymringene på forskudd. Det vil helst gå bra, og mens jeg venter på at jordbæra skal modnes i karmsenga, leter jeg etter det ideelle strået for denslags. Det er ikke langt herfra til Lauvåsen, der veks det både jordbær og jenter. Først noen dager med regn nå, så de blir saftige, så noen dager med sol, så de blir søte- og derrr! Var sommeren i gang ;o)

I sjette klasse hadde jeg og to andre ungmøer ekstratimer i svømming mens resten av klassa hadde musikk (les: blokkfløyte). Det sto nok i en læreplan at alle skulle kunne svømme før de gikk ut av barneskola, vel og bra. (Dette var i forrige århundre, mens barneskola bare varte i seks år). Jeg klarte riktignok 25-metersmerket før sommerferien, men jeg er ikke spesielt glad i verken svømming eller musikk. Heldigvis kan man finne andre gleder å fylle livet og sommern med...
Jeg kaster badeball, armringer og flytevest tilbake til Helene på Bokloftet, så kan hun fortelle litt om (sommer-) musikk, musikkfestivaler eller kvaler, alt ettersom det passer seg! Følg med videre i sommerstafettføljetongen!1 kommentar:

  1. Jeg liker når du skriver. Og jeg liker de lange fjellturene dine. Og jeg liker, at du deler dem. Og jeg har delt litt om musikk og diverse sommerlyder tilbake. Her har du ballen! Den er i en bekk. Les: fjell.

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺