onsdag 17. september 2014

Vi ser forskjellig på saker og ting

I sommer hadde Helene på bokloftet en gira-away, og jeg var den heldige vinneren av Ingvar Ambjørnsens bok om Samson og Roberto. Nå er det sånn at vi er mye på fjellet (eller sætra, om du vil...) både sommer og høst, og det er som regel min bedre halvdel som er nede i bygda for å ordne det som bør ordnes. Post, for eksempel. Jeg bekymrer meg stort sett ikke for noe, det meste blir tatt godt hånd om. Posten også, SOM REGEL!!
Dagene går sin vante gang, innimellom tar jeg meg på tak og skriver en bokomtale, eller noe annet fjas på bloggen, da sjekker jeg e-post samtidig. Og i går (eller var det forrige dagen? Nå ble jeg litt i tvil her, men det gjør ikke den helt store forskjellen.) var det en e-post fra Helene, fortsatt på bokloftet, som lurte på om boka hadde kommet fram. Nnntjaaa... Si det? Boka hadde ikke kommet meg i hende, men på forespørsel til informasjons- og organisasjonsansvarlig, viste det seg at "joda! Visst hadde det kommet noen bokgreier, men jeg trudd det ikke det hasta å ta dem med opp, for du har jo så mange uleste bøker her allerede?!" "Ehhh... Ja?? Post er post, og posten skal jo fram!"

Så i dag var det altså jeg som måtte ta en tur ned i bygda. Ikke bare for å hente post, men det må sies at det ble straks litt mer lystbetont å ta den turen, da det sannsynligvis lå en liten skjønnhet og venta på meg ;o)


Og der! Der lå det ikke bare en skjønnhet, det var flere overraskelser! Jeg kan med engang si at det ikke blir helt med det første at jeg behøver å rive meg i håret fordi jeg ikke har noe å lese.. I tillegg til Kaptein Nemo-boka, lå det to bøker jeg har tigd fra Juritzen Forlag i postkassa: "Nøkkelmakern" av Gert Nygårdshaug og "Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa" av debutanten Tine J. Sir. Når det gjelder den første: jeg storkoste meg med parallell-romanen "Klokkemakeqren" da en kom ut for noen år sida, og gleder meg til denne. Når det gjelder bok nummer to, er det tre ting jeg vil kommentere:
1. Debutanter er bestandig spennende
2. For en fantastisk tittel!!!
3. For et eventyrlig navn forfatteren har- tenk når hun skal lanseres (landseres? Med eller uten d?)!! Forestill dere at hun skal være med i et (gjerne stort) tv-show (ikke et sånn der lite hverdagslig tv-program, men et skikkelig tv-show altså), så roper skal programlederen, introdusere henne, og med malmfull røst lyder det det i hundretusenvis av hjem:
"Please welcome Tine J. Sir!"
Det vil bli et minne for livet, både for den ene og den andre, tenker jeg, mens jeg, jeg gleder meg til å lese den boka også :o)

Som om ikke det var nok, lå det en annen tykk konvolutt nederst i postkassa, utvilsomt ei bok det også, men konvolutten var ikke merket med avsender eller andre hint som kunne fortelle meg hvem eller hva. Da jeg fikk revet opp plasten, skjønte jeg hva det var, enda boka var pakka inn enda litt mer; Siri Pettersens bok nummer to om Hirka Halelaus; Råta! Neiogneiognei!! Rett nok sitter jeg mye ute på trappa og holder en sjuk hund med selskap om dagen, men hvordan skal jeg rekke alt dette da? Og hvor skal jeg begynne?

For sikkerhets skyld hadde jeg rydda plass til et par nye lydbøker på mobilen, så jeg har litt å kose meg med der også...

4 kommentarer:

 1. Hadde jeg hørt denne malmfulle røsten hadde jeg nok stått giv akt sporenstreks, helt til jeg hørte det sir`et, da hadde jeg vel satt meg like fort ned igjen :) Sliter litt med Nygårdshaug men elsker tegningene til Dybvig så jeg ville valgt den. Nå er det sånn at det er Nøkkelmakeren jeg har i hyllen, så det får bli den :) Kjenner jeg er ganske blasert som har bredbånd som funker så snart jeg går innenfor gatedøren, hva skulle jeg gjort uten?

  SvarSlett
 2. Oops... Her var det flere rare ordvalg og stavemåter knapt nok en eneste norsklærer ville godtatt! iPad'n lever fortsatt sitt eget liv og lar seg styre av ei ordliste mang en norsklærer kanskje ville finne kjekk og grei...
  Det humper og går :o)

  SvarSlett
 3. Kjære Berit. Så utrolgi rørende å se din entuasiasme overfor boka mi og, ikke mindre rørende, navnet mitt. Det har skapt hodebry for flere opp gjennom årene, så jeg ser ingen grunn til at det skal stoppe nå. Det er ikke mer spennende enn at farssiden i familien min er tsjekkisk. Det uttales akkurat slik det er stavet.
  Jeg håper du liker boka mi, og kanskje du kan fortelle etterpå om du tror bestemor lå med Frank Zappa.

  Alt godt
  Tine J. Sir

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei til deg!
   Klapp på skuldra for overraskende god romandebut, Tine!!
   Har akkurat lagt ut omtale, og for ikke å spoile (for mye..), kan jeg avsløre hva jeg trur om bestemor og Zappa i dette innlegget! Jeg trur ikke det var Zappa hun hadde med seg hjem den kvelden, jeg holder en knapp på Victor!

   Slett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺