søndag 17. juni 2012

Enda en smakebit på en søndag

Jeg liker disse smakebitene som Mari samler inn på bloggen Flukten fra virkeligheten! Morsomt å sjå hva andre leser, morsomt å sjå hva de velger som smakebit fra bøker jeg har lest- og ikke minst morsomt å få tips om helt ukjente bøker man kanskje burde lese.

Boka jeg akkurat har begynt på, er nok derimot kjent for de fleste;
Song for Eirabu
Bok 1- Slaget på Vigrid
Av Kristine Tofte.
Et lite snev av hund med på bildet i dag også...!

Stikkord: Norsk fantasy med assosiasjoner til norrøn mytologi. Verdens undergang.
Jeg skrev i hine hårde dager særemne om norrøn gudelære, så denne har jeg gleda meg til å lese! Boka kom ut i 2009, men det tok lang tid før jeg ble oppmerksom på den- jeg ble nysgjerrig så klart, men fant ut at jeg skulle vente til det nærmet seg utgivelse av bok nummer 2, Vargtid. Den er nok rett rundt hjørnet nå, så da passer det bra å begynne! 

Dagens smakebit er fra side 56. Ragna har akkurat blitt henta til kongsgården til Brage og Rønnaug, der hun skal begynne i lære som blotgydje hos gamle Okar.
Sjølv om Okar svarte på alt ho spurde om, syntes Ragna ho forsto like lite. Det var som om kvar dør som opna seg, førte til nye dører, som kvart svar var eit spørsmål i seg sjølv.
Som dere ser, er den skrevet på nynorsk, og det passer så utrulig bra i denne historien! Det gjør den enda mer autentisk/ historisk på et vis... Jeg gleder meg til fortsettelsen; jeg gleder meg til å følge søstrene fra smed-gården på deres oppdrag for Eirabu, jeg gleder meg til å se likhetene med de norrøne historiene- og jeg trur allerede jeg gruer meg til Vargtid er slutt...

Vil du ha flere smakebiter eller bidra med din egen, klikker du bare på bildet under her!

13 kommentarer:

 1. Jeg leste denne tidligere i år og ble gledelig overrasket. Så nå går jeg og venter på nr 2 som nok dukker opp i postkassen min i løpet av uken! God søndag :D

  SvarSlett
 2. Takk for smakebiten:) Skal prøve å få forsette md boka, er ikke den som leser mye nynorsk,men skal lese den iløpet av sommerferien:D

  SvarSlett
 3. herlig smakebit :) er veldig opphengt i norrønt osv så denne må eg lese :)

  SvarSlett
 4. Det här låter jätteintressant. Fantasy och nordisk mytologi, fantastisk kombination. Tyvärr verkar den inte finnas på svenska. Än.

  SvarSlett
 5. Serien høres veldig spennende ut, har bare lest positivt om den så den burde vel finne seg en plass på leselista? :)

  SvarSlett
 6. Takk for flott smakebit!:) Gleder meg til å ta meg i kast med denne, skal bare lese ut "Jotnens hjemkomst" (Bare noen sider igjen nå)og kanskje "Anna Karenina" før jeg begynner:) Ha en flott søndag:)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for fin smakebit:-) Denne er på ønskelisten min så jeg skal nok få lest den en gang. Ha en fin Søndag videre:-)

  SvarSlett
 8. Flott smakebit, Berit! Jeg gleder meg til å lese disse bøkene etterhvert :-)

  SvarSlett
 9. En flott smakebit. Denne skal jeg straks i gang med til samlesningen. Jeg gleder meg til denne boken for jeg har hørt så mye fint om den .-)
  God søndag!

  SvarSlett
 10. Takk for smakebiten! :) Jeg har denne boken liggende, gleder meg veldig til å få begynt på den!

  SvarSlett
 11. Jeg gleder meg også til å lese denne boken og skal forsøke å få den lest i løpet av sommeren.

  SvarSlett
 12. Gleder meg til å lese denne. Har den i bokhylla. Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
 13. Jeg glemte å takke deg for det nydelige bokmerket jeg fikk! Tusen takk! Det var en utrolig fin ide (spesielt for en bibliotekar :-)) Min svigermor lager bokmerker med sitat på en side og bilde på en annen, og forøvrig i samme stilen som bokmerket fra deg. Men ditt var mye finere! Og så fin konvolutt det kom i! :-) Tusen, tusen takk! Klem!

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺