torsdag 31. mai 2012

Boktema: bok som burde filmes..

Anettes bokboble har satt seg fore å samle inn forslag på bøker som ville gjort seg som film eller tv-serie. Jeg er nok egentlig ikke kvalifisert til å komme med forslag, jeg som ikke ser, men hører på tv, og som knapt ser en film i året... Likevel; jeg tar sjansen!
Jeg kan gjerne lese bøker med litt alvorlig innhold, men skal det være film eller tv-serie, bør den være litt morsom også, synes jeg.

Først tenkte jeg på Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant- den har jo alle ingredienser som skal til; biljakt,  spesielle karakterer, forviklinger, sydhavsøyer, dramatikk, kjærlighet, historiske personligheter, elefanter, atomkappløp..! Det ville blitt fart, humor og absolutt så lang unna finsk fjernsynsteater som det er mulig å komme!
Så kikka jeg litt i den vesle bokhylla mi, og fant ei anna perle av ei bok, også den ville gjort seg bra filmatisert: Historien om Pi, av Yann Martell. Den er vel kanskje ikke sånn kjempemorsom, men den har det magiske , litt eventyraktige ved seg, og det liker vi jo. Forlaget skriver omtrent dette om boka:
Etter det tragiske forliset til et lasteskip, seiler en enslig livbåt av sted på det endeløse Stillehavet. Livbåtens overlevende mannskap består av en hyene, en sebra (med et brukket ben), en orangutang, en bengaltiger på tohundre kilo og Pi- en 16 år gammel indisk gutt som med udelt hengivenhet bekjenner seg til hinduismen, islam og kristendommen, samtidig. Scenen er satt for en eventyrlig beretning om dårskap og grusomhet, tro, håp og kjærlighet.
Historien om Pi er en hyllest til fantasien, fortellerkunst av et så sjeldent kaliber at den "vil få deg til å tro på gud", for å si det med juryen som tildelte den Booker-prisen for 2002. Hva mer kan en leser be om?
-Og for egen regning legger jeg til: hva mer kan en seer ønske seg?
Tja.. så tenkte jeg at jeg skulle sjå om jeg kanskje fant litt om boka på YouTube, og det gjorde jeg jo.

Blandt anna den offisielle filmtraileren. For filmen, som skal ha premiere i USA 21. desember i år! Så er det  visst flere enn meg som har tenkt tanken, og jeg kan kanskje vurdere om jeg faktisk skal se filmen, eller nøye meg med å lese boka en gang til ;o)

Besøk Anettes Bokboble for å sjå tips om andre bøker som bør fimatiseres, eller legg til dine egne forslag!

En liten påminning til slutt: klikk på bildet øverst på høyresida for å bli med på basar!!


9 kommentarer:

 1. Tusen takk for boktips og filmsnutt! Jeg har ikke lest noen av bøkene og den siste har jeg ikke hørt om en gang,tenker jeg kommer til å se filmen når den kommer til Norge, det blir vel en god stund til. Har meldt meg på bazaren og jeg lagde til lite innlegg om den også tidligere i dag.

  SvarSlett
 2. Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant hadde vært en fantastisk film, den har virkelig alle elementer som skal til for å gjøre en film spennende. Og morsom :-)

  SvarSlett
 3. Life of Pi høres ut som en interessant historie :-) Minner filmtraileren deg om boka?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsket virkelig boka, men da jeg så traileren, var jeg faktisk i tvil om det kunne være samme historien... Jeg trur ikke jeg tar sjansen på å sjå filmen; man blir jo ofte skuffa, og jeg vil jo helst beholde de bildene jeg har lagd meg i hodet :o)

   Slett
 4. Historien om Pi har jeg lenge tenkt jeg skulle lese, takk for påminnelsen:) Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant høres ut som den kunne blitt en morsom fil, hadde sett den:)

  SvarSlett
 5. Life of Pi er en fantastisk bok, men må si jeg ble litt skeptisk av den traileren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig! Min opplevelse av boka gjenspeiles i hvertfall IKKE i traileren! Kanskje de som ikke har lest boka, vil like filmen? Det er jo veldig ofte sånn...

   Slett
 6. Flotte valg, her var det både en kjent og en ukjent bok! Den siste boken du presenterer må jeg sjekke ut nærmere :)

  SvarSlett
 7. Hundreåringen..., jeg syntes ikke boka var så bra, men filmen vil nok kunne ha noen artige høydepunkt med Sonja og elefanten blant annet :-) Historien om Pi har jeg hørt mye om, men aldri lest.

  :-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺