søndag 3. juni 2012

Smakebit på en grå søndag

Denne gangen har jeg faktisk forberedt meg litt til å kunne presentere en smakebit fra ei av bøkene jeg leser akkurat nå. I dette tilfellet holder det faktisk ikke bare å lese; man må studere 284 sider med fabelaktige blyanttegninger i tillegg! Forberedelsene har egentlig vært ganske enkle, da...
Jeg har tatt mobilbilde av hvordan det ofte er når jeg sitter og leser:
Jeg sitter i slagbenken på kjøkkenet mens Pippa ligger og sover på bena mine. Det kunne strengt tatt like godt vært Enja som lå der, men det var det ikke i dag. På gulvet under bordet, ligger Jonsen og sover- bedre kan jeg ikke ha det!!
Smakebitene er fra Oppfinnelsen av Hugo Cabret, av Brian Selznick. De fleste har sannsynligvis fått med seg at det er laget film av denne, og noen har sikkert sett filmen til og med. Jeg har ikke sett den, men det var likevel den som gjorde meg oppmerksom på denne helt spesielle boka; en kombinasjon av tekst og tegninger, omtrent halvt om halvt. Det er noen sider med enkel tekst (målgruppe for boka er barn/unge mellom ti og femten), så noen med tegninger, der tegningene viser fortsettelsen av handlinga. Før jul var jeg innom alle bokhandler jeg fant, uten at jeg fikk tak i boka. Det ble til at jeg bestilte den (usett naturligvis!) på nettet, og fikk den sendt direkte til jenta som skulle få den i julegave. Den kom fram akkurat i tide- men jeg hadde fortsatt ikke sett i den. I vår fant jeg den på tilbud hos bokkilden til under halv pris, så da bestilte jeg like godt en til meg selv også! Jeg er overbegeistra for kombinasjon tekst/tegninger, og vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt til meg selv:
"Tenk hvis jeg hadde vært tolv år og fått denne i hendene..."
Legg merke til neglen på tegninga og den på bildet; begge er skadet. Min da jeg holdt på i snekkerbua for å lage en premie til basaren.. Det går på livet løs, dette her! Fortsatt hjertlig velkommen til å delta, klikk på bildet øverst til høyre ;o)
Vil du sjå mer av denne har du muligheten her, mens om du heller vil ha smakebiter fra helt andre bøker- eller by fram dine egne!- kan du besøke Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten, der er det alltid litt av hvert som frister av smakebiter på søndag!

13 kommentarer:

 1. Tusen takk for fint innlegg:-) Likte godt bildet av hunden som ligger på føttene dine og sover, herlig. Tusen takk for smakebiten, virker som en fin og spesiell bok. Kos deg videre med boken og ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 2. Skjønner jeg også må prøve å få tak i denne , virker som en flott bok:) Flotte tegninger og jeg ble overbevist om at denne boken må i hyllen min:) Fin hund du har, skikkelig søt:) Ha en flott søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett: denne fortjener å stå på alle bokelskeres øverste hylle! -Også er det rett at Pippa er en skikkelig søt hund; hund og bok passer fint sammen ;o)

   Slett
 3. En fin smakebit fra en bok jeg synes er kjempefin. Jeg måtte bruke tid på denne for å få med meg detaljene i alle tegningene.
  Det så forresten herlig ut å lese med en hund på føttene! :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 4. Denne boka har jeg så lyst til å lese - den ser så utrolig fin ut! Herlige bilder du har tatt også; det er alltid koselig med dyr på fanget :-)

  SvarSlett
 5. Så fint innlegg! Denne boken kom jeg over hos en annen blogger og hadde ikke hørt om den før, men filmen la jeg merke til da den ble anmeldt i avisen. Boken ser veldig fin ut :)

  SvarSlett
 6. Så fin smakebit du har i dag :) Det er en kjempefin bok, både estetisk og innholdsmessig. Vel verdt litt oppmerksomhet.

  SvarSlett
 7. Jeg har sett filmen og likte den veldig godt. Så godt at boken har havnet på bursdagslisten til diverse barn, inkludert meg selv ...

  SvarSlett
 8. Tusen takk for en fin smakebit! :) Jeg tror jeg bare må få lest denne en gang snart. Det virker spennende med en kombinasjon av tekst og illustrasjoner på den måten :)

  SvarSlett
 9. Dette er en utrolig fin bok, og smakebiten din er som godteri i munnen : ) Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 10. Et fint innlegg om en nydelig bok. :)

  SvarSlett
 11. For en nydlig bok!
  HA en fin kveld :)

  SvarSlett
 12. Lest boka, sett filmen. Anbefales på det varmeste. Han har også skrevet en annen bok jeg syntes var enda bedre, nemlig Himmelfallen. Må virkelig leses/tittes i en også!
  http://twotn.blogspot.no/2011/12/bokbloggturneen-himmelfallen-av-brian.html

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺