søndag 10. juni 2012

Smakebit og sånn...

Det er søndag; det er tid for å dele smakebiter! Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten holder det stadig i gang :o)
De siste dagene har det desverre ikke blitt mye lesing. Legen sier lungebetennelse, jeg sier skikkelig elendig forkjøla. Udugelg til det meste, orker knapt nok å holde ei bok, så jeg vekselvis ligger og sitter lettere henslengt og venter på bedre tider. Bedre tider blir det kanskje for den som leser Owe Wikströms bok fra 2002;
Leve langsomheten
- eller faren ved å kjøre moped gjennom Louvre
På bokas vaskeseddel står blandt annet:
Hvem rekker å nyte livet? Hva skjer med den som tvinges til å være effektiv hele tiden? Hvorfor er det så mange som snakker om lengselen etter langsomheten- for så å jage videre i neste sekund? Kanskje fordi selve nedbremsingen er problematisk. Svarte tanker stiger mot overflaten. Den etterlengtede stillheten har mange lag.
(Wikström) resonnerer rundt de store mangelvarene i vår tid: den gode stillheten og det dype alvoret. Han reflekterer over behovet for å være lat og føre lange samtaler, mystikkens tiltrekning og menneskets redsel for å begynne på reisen til sitt indre.

Ingen tvil om at han har mye rett- og mye av det han skriver har jeg allerede tenkt! God følelse at andre har tenkt de samme (viktige) tankene, systematisert, og satt dem på trykk!
Sitatet jeg har valgt, er ikke tilfeldig. Det er spesielt valgt til dere alle- jeg ønsker dere jo det beste, og det er bare dere selv som kan gi dere det. Hentet fra kapittelet Jeg vet ikke hvor jeg skal- det gjelder å skynde seg, side 21.
Livet er kort. Må man rammes hardhendt av denne erkjennelsen, før man innser sitt behov for formålsløs trivsel? (Min utheving)
Av og til er det godt med litt refleksjon, ikke bare underhodning- og det er akkurat det denne boka handler om.

Ps! Det blir basartrekning i løpet av kvelden- så lenge basar-reklamen er oppe, kan dere melde dere på :o) 9 kommentarer:

 1. Ibland behövs reflektion! Krya på dig!

  SvarSlett
 2. Takk for smakebiten, Berit.

  God bedring!

  SvarSlett
 3. Høres ikke noe gøy ut med lungebetennelse:( Takk for smakebiten og en masse god bedring!:)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for smakebiten:-) Ha en god bedring til deg!

  SvarSlett
 5. God bedring, håper du blir frisk snart :)

  SvarSlett
 6. Så sant, så sant :) Vi har så lett for å glemme at vi trenger å koble av fra alt som "må gjøres" og bare nyte øyeblikket i seg selv.
  God bedring!

  SvarSlett
 7. Denne MÅ jeg lese, skjønner jeg.

  SvarSlett
 8. Riktig god bedring, Berit :) Svarte jeg på mailen din forresten? Boken kommer snart.

  SvarSlett
 9. Takk for smakebiten! :) Og god bedring!

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺