lørdag 25. april 2015

Et mikroinnlegg om en liten skuffelse

Fantastisk fin framside- det skal den virkelig ha som pluss!
Tilfeldighetene gjør at tre mer eller mindre tapte sjeler ender opp i samme blokk og samme oppgang. Tilfeldighetene gjør at de finner hverandre og dermed lys i tunnelen.
Jada, det er fint når totalt ulike mennesker finner hverandre og hjelper hverandre, og ja: det er fint når svarttrosten synger i skumringa- spesielt nå er det treffende og høyaktuelt. Men det hadde utvilsomt blitt mer underholdende hvis det hadde vært noen overraskelser underveis. Ikke engang slutten overaska meg, og det var kanskje det verste..
Jeg hadde kanskje for høye forventninger til denne, ettersom jeg likte "Jeg skal synge deg stille sanger" veldig godt. Hadde tenkt å lese den på nytt, men nå vet jeg ikke om jeg tør: kanskje det tryggeste er å la den få stå i fred i bokhylla som et godt leseminne, i stedet for å ta sjansen på å oppdage at lesesmaken har forandra seg, og få enda en nedtur?

Mange har lest denne, og på bokelskere.no ligger den med fine terningkast:
Det er jeg som har trilla fram en trist treer. Så... Da er jeg kanskje ikke helt som folk flest, men leser trøstig videre i andre bøker som har falt bedre i smak ;o)

I skumringen synger svarttrosten
Linda Olsson
289 sider
Oversatt av Gunnhild Magnussen
Utgitt av VigmostadBjørke , 2015
Biblioteksbok

5 kommentarer:

 1. Jeg likte forsåvidt mye boken og leste den ut på en dag, men den åpne ( eller var den det?) slutten ble jeg skuffet over....jeg savnet litt av Elias sin historie her, ellers fikk vi vel et greit innblikk i de andre sitt liv... Jeg skal begynne på omtalen av denne i kveld og den publiseres vel i morgen om jeg blir ferdig. Jeg likte La meg synge deg stille sanger og Din godhet bedre enn denne, uten tvil..... så kanskje det blir en 4 fra meg....vet ikke...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ps. Jeg har jo min formening om hva som skjedde på slutten der og kanskje jeg har rett men selv om boken forsåvidt var forutsigbar så hadde den fortjent en noe bedre slutt.

   Slett
  2. Tja.. en firer er jo heller ikke himmelstormende begeistring- det er liksom ikke treere og firere vi jakter på...

   Slett
 2. Kjekt å få balansert andres begeistrete omtaler, synes jeg da. Får se om jeg leser denne en dag.. har jo egentig alt for mye annet liggende.. Ha en fin søndag::)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes ikke du behøver å priritere denne, Anita! Du er flink til å finne gode bøker, og det skal ikke fryktelig mye til for å gå forbi denne...

   Slett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺