søndag 3. november 2013

Lykken er en søt hevn- også på en søndag

Vips- så var det jammen søndag igjen!
Nå holder jeg på med tre bøker parallelet; "Havets katedral" av Ildefonso Falcones (Har endelig fått den inn på mobilen, så nå har jeg med den når jeg er ute og går med hundene), Britt Karin Larsens rykende ferske "Det synger i lauvet" som er femte bok om skogingene i grensetraktene mellom Hedmark og Värmland rundt forrig århundreskifte (den leser jeg så sakte det går an slik at den skal vare lengst mulig ;o), og til slutt den den dere skal få en liten smakebit fra, nemlig
Lykken er en søt hevn av britiske Elizabeth Buchan. 
Boka handler om Rose, som brått og helt uventet blir dumpet av ektemannen gjennom femogtjue år. Hans nye kjærlighet er til alt overmål Rose´s assistent, og som om ikke det er nok, løser arbeidgiveren deres den kinkige situasjonen ved å gi Rose sparken! Just så langt har jeg kommet, og det er nå jeg trur det skal begynne å bli spennende å finne ut hva Rose velger å gjøre som har gitt boka den supre tvetydig tittelen!
Fin framside også!!

"(...)faktum er at jeg vil ha en som ser det fra en annen vinkel, hvilket betyr at vi er nødt til å gi slipp på deg, Rose. Ti år... det er lenge å sitte i samme jobb. Jenny i HR-avdelingen snekrer sammen en sluttpakke. Vi skal gi deg skikkelig behandling, Rose. Ingen vits i å trekke inn advokater." Han tegnet en tredje og siste sirkel. "Du må rydde skrivebordet ditt, selvfølgelig, men jeg ser helst at du er ute ved lunsjtid."
"Det tror jeg ikke at jeg kan."
Ansiksuttrykket hans endret seg ikke. "Har du kikket på kontrakten din i det siste?"

Boka er beskrevet både som klok, herlig, velskrevet, morsom, trist og raffinert- det lover godt for fortsettelsen!

Hvis du trenger flere lesetips, kan du helt sikkert finne noe som frister hos Mari som stadig holder det igang med en smakebit på søndag- jeg gleder meg til å fortsette å lese de tre bøkene jeg har begynt på, men jeg skal selvfølgelig innom Flukten fra virkeligheten for å snoke litt i hva andre holder på med i lesekrokene sine rundt omkring ;o)

16 kommentarer:

 1. Det låter som en bok för mig, måste kolla upp den. Kvinnors hämnd tycker jag om att läsa om :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Skal si du har det travelt, tre bøker på en gang :) Smakebiten var artig, og jeg kunne godt tenke meg å lese noe litt lettere nå etter Lobotomisten. Skal i gang med Jordmora, men det er vel ikke akkurat chik-lit det heller :) Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje ikke så travel, men helt sikkert ukonsentrert og lite standhaftig...
   Det er ikke lett å motstå bøker som står der og "gjør seg til" for å lure seg innpå en bokelsker ;o)

   Slett
 3. Takk for spennende smakebit. Fint med bøker som både er godt skrevet og har humor. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Ser ut att utvecklas till något riktigt intressant.

  SvarSlett
 5. Den här lockar, skriver upp den på listan. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 6. Man blir ju riktigt förbannad å hennes vägnar - hoppas hon tänker ut något sätt att gå vidare och kanske hämnas litegrann... Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. For en artig smakebit! Dette høres akkurat ut som en bok for meg! Tror jeg må skrive den opp på leselisten min ;) Tusen takk for smakebit og boktips!

  SvarSlett
 8. Jag hoppas verkligen Rose kommer ut som en vinnare! Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Det høres ut som en tøff dag på jobben! Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Jag gillar att läsa om folk som börjar om i livet, så jag tackar för smakbiten och sätter boken på läselistan!

  SvarSlett
 11. Åh det här verkar vara en bok i min smak så den gör jag en notering om, tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 12. Denne venter jeg på fra forlaget, virker som en fin bok :-) Tusen takk for smakebiten:-) Holder på med disse berømte bøkene mine som jeg ikke har fått lest ferdig ennå,det vil si at i dag leste jeg hele Mors gaver i stedet. Ha en fin søndagskveld,Berit:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mors gaver hørte jeg som lydbok nå i uka som gikk, men jeg har ikke hatt ork tilå skriv omtale enda... I dag prioriterte jeg SESONGÅPNING på ski!!! Endelig er vi igang ;o)

   Slett
 13. Virker som en fin bok, Berit! Ha en fin søndagskveld og kos deg med boken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, forresten: jeg er enig i at vi fullfører lesesirkelboken og poster innlegg på bloggdatoen som er oppsatt. 15-16 november mener jeg det var.

   Slett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺