tirsdag 7. oktober 2014

Debutroman på vent

Tirsdag og bøker på vent hos Beathe!
Kristin Maridals bok Love deg aldri ble jeg først nysgjerrig på etter å ha sett flere bilder på instagram, hvor alle skrøt av boka! Da jeg googlet litt, fant jeg en liten sak i avisa "Driva", ei lokalavis som sikkert er ukjent for de fleste, men som jeg husker veldig godt fra barndommen: det var lokalavisa som dekket mors hjemsted, en tynn liten sak som kom i posten noen ganger i uka, mulig det var annahver dag eller så. Jeg så på bilder og leste tegneserien. (Tenk at den finnes enda! Avisdøden er nok litt oppskrytt.)
Et nytt nettsøk, denne gangen et kartsøk med veibeskrivelser, og resultatet var temmelig overraskende: fra gården mor vokste opp, hvor jeg levde de første månedene av mitt liv og ferierte hver sommer, er det bare en snau halvtimes kjøring til Raudsand hvor historien foregår! Til tross for at jeg aldri har vært i Raudsand (eller hørt om stedet før, for den saks skyld...) føler jeg at jeg kjenner stedet :o)
Nok et eksempel på at det er tilfeldigheter som får en til å velge ei bok famfor alle andre fristende nyugivelser!

Boka handler om tre generasjoner kvinner i et mannsdominert gruvesamfunn i Romsdal, om livet og døden og om å ønske seg noe større for det som ligger i mellom- hvis jeg har tolket omtaler og presentasjoner riktig. Jeg har så vidt kikka i boka, og jeg gleder meg til å fortsette. Dialogene er på dialekt, noe jeg synes tilfører litt ekstra autensitet og nærhet. Jeg mener jeg leste et sted at dette er begynnelsen på en trilogi, om det stemmer og boka faller i smak, så er vel dette i realiteten tre bøker på vent ;o)

Den som leser få se!

5 kommentarer:

 1. Flott å stikke innom "boken på vent" å bli litt oppdatert. Flere ukjente bøker for meg i dag. Inkludert denne :)

  SvarSlett
 2. Jeg har hørt forfatteren lese fra denne boka, og hørt en annen skryte av den, så denne ser jeg frem ti l å lese..)

  SvarSlett
 3. Takk for tips- boka er notert og det er ekstra kjekt når den er skriven på dialekt. God fornøyelse :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har boka liggende i ventebunken min. Skal lese den i løpet av oktober. Jeg liker godt å plukke fram debutantbøker, har fått meg mang en fin opplevelse gjennom noen av disse .

  SvarSlett
 5. Ikke hørt om, men jeg likte tittelen. Love deg aldri. Den får meg til å tenke på Lovet deg aldri en rosenhave og uttrykket forlov deg sjelden og gift deg aldri. Jeg liker debutanter. De har noe ingen andre har oppdaget enda (bortsett fra forlagene da).

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺