søndag 18. mai 2014

Leserne i Broken Wheel anbefaler

Katarina Bivald


Gyldendal, 2014
395 sider
Oversatt fra svensk av Gøril Eldøen
Boka er lånt på biblioteket.


28 år gamle Sara er overbevist om at bøker er bedre enn virkeligheten. Hun har ingen nære venner, hun har aldri vært i et skikkelig kjæreste-forhold, familien synes hun er altfor grå og intitiativløs.
Da bokhandlen hun har jobbet i må legge ned, benytter hun anledningen til å gjøre noe totalt ulikt henne; hun pakker kofferten og drar fra Haninge utenfor Stockholm til den velse, fraflyttingstruede byen Broken Wheel i Iowa for å besøke den 37 år eldre brevvenninna Amy. Da hun ankommer byen, får hun beskje om at Amy er død, men at hun kan bo i huset hennes og at Amys venner vil ta seg av og underholde henne- hvis hun da ikke heller vil dra til nabobyen, Hope, som er litt større og hvor det er mere å ta seg til for en turist.

Handlinga er temmelig fri for overraskelser- den er vel om sant skal sies (og det skal det jo!), hundre prosent forutsigbar... Det betyr ikke nødvendigvis at boka er dårlig! Jeg lot meg underholde, det var flere morsomme og søte scener og situasjoner, dialogene var fornøyelige og jeg sitter faktisk igjen med ei tettskrevet A4-side med nye boktips! Slett ikke dårlig for en som er glad i å lese bøker ;o)

Boka kan anbefales hvis du er over middels glad i feelgood-bøker, ønsker deg noe lettlest og har lyst til å lese ei ok bok der bøker har en sentral rolle.
Terningkast fire hos bokelsker.no

"Det finnes to slags mennesker her i verden, Caroline: De som går foran og lever, og de som kommer etter og ler av dem."
Sitat fra side 374

8 kommentarer:

 1. Det er ikke vanskelig å like en bok hvor en kjenner seg så godt igjen. Har bare lest noen sier, men har allerede humret gjenkjennende mange ganger. Fint at du likte den, selv om den er "enkel" og litt forutsigbar, så kan det være god underholdning for det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Forutsigbar og fornøyelig- det er vel egentlig slik feelgood-bøker ofte er? Og noen ganger er det akkurat det man vil ha! Kos deg videre med Sara og de nye bekjentskapene hennes ;o)

   Slett
 2. Da jeg skrev omtale på bloggen min var det mye positivt om denne boka, mest pga at her var det så mange henvisninger til litteratur. Det likte jeg. Som du sier, boka er fri for overraskelser, men det var helt greit. Ser ut som om vi stort sett har samme mening om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Alle forfatterne og bøkene som nevnes gjør boka spsiell; mesterlig gjort å få fletta inn sååå mye og få det til å flyte/ passe så godt! Inspirerende!
   (Og akkurat derfor er det ikke ei bok man vil lese hvis man har intensjoner om å korte ned på lese-ønske-lista si ;o)

   Berit

   Slett
 3. Det må jo være et fantastisk konsept: Introdusere lesere av typisk lette underholdningsromaner til klassikere og litt tyngre litteratur...?

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he; veldig godt poeng!! Her nevnes både klassikere og chic-lit, så her kan noen hver få idéer til nye litterære gull-funn ;o)

   Slett
 4. Det frister meg litt å lese en bok om bøker, da jeg vanligvis liker det. Feelgoodkonseptet gjør meg likvel litt tvilende, men noen ganger er det også helt allright. Tror jeg kommer til å snappe tak i denn e en dag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt greit med feelgood av og til, så absolutt!! Som regel synes jeg de er best når de overrasker en smule, her er det alle henvisningene til andre bøker som skaper begeistringa. Fin bok mens man sløver i sola, for eksempel ;o)

   Slett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺